Wagyu A5 is het kaviaar onder het vlees

Wagyu, (Japans: 和牛, wagyū) is een bijzonder runderras uit Japan. Door de fijne textuur met een kenmerkende fluweelachtige dooradering behoort Wagyu tot het bijzonderste rundvlees van de wereld. Fijnproevers prijzen de marmering als bron van onovertroffen malsheid, sappigheid en ongeëvenaarde smaak. Wagyu fokprogramma’s zijn van oudsher puur op kwaliteit gericht. Ze kregen bier, sake en massages van speciaal getrainde Wagyu geisha’s. Het hele bijzondere vlees dat dit opleverde was eeuwenlang exclusief voorbehouden aan de Japanse keizer en zijn soldaten. Pas sinds 1912 was Wagyu pas beschikbaar voor de “gewone bevolking”. In 2014 is het pas verkrijgbaar in Europa. De gradatie van het Wagyu vlees is zeer bijzonder. Er zijn 5 gradaties A0 t/m A5. A5 is het hoogste hierin. Bij het keuren van het vlees wordt o.a. gekeken naar de intensiteit van de marmering en de kleur van het vet. Hier bij de Oude Post serveren we enkel de A5 kwaliteit! Wagyu is rijk aan enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten, dit heeft een gunstige invloed op de cholesterolbalans en hart en bloedvaten.

  • Facebook
Share This