Het verzenden van kleine producten doe je zo

Het verzenden van kleine producten doe je zo

21 March 2023 Off By Rinske

Als je een eigen webwinkel hebt en alleen kleine producten verkoopt, dan moet je de verkochte kleine producten ook verzenden naar je klanten. Het verzenden van kleine producten werkt natuurlijk anders dan het verzenden van normale producten. Dat heeft dan ook allemaal te maken met het formaat van de producten. Wil je weten hoe je kleine producten het beste kan verzenden? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Schaf de juiste verpakkingen aan

Wanneer je kleine producten wilt gaan verzenden, is het belangrijk om de juiste verpakkingen hiervoor aan te schaffen. Het heeft geen zin om een Amerikaanse vouwdoos aan te schaffen, want deze is veel te groot. Dat is natuurlijk zonde van de materialen. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het aanschaffen van een luchtkussen envelop. Deze zijn geschikt voor het verzenden van kleine producten, maar ook heeft het meer voordelen te bieden. Een envelop kan je goedkoper verzenden en ook hoeft je klant niet te wachten op een transportbedrijf. 

 

Gripzakjes gebruiken voor zeer kleine producten

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de producten die je verkoopt zo klein zijn, dat je ze met een bloot oog maar moeilijk kan zien. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan spelden, kleine onderdelen en knopen. Je kunt de producten dan verzenden in een luchtkussen envelop, maar de kans is dan ook erg groot dat je klanten moeten zoeken naar de producten. Om dit te voorkomen is het verstandig om de producten te verpakken in een gripzakje. Wanneer je een gripzakje gaat gebruiken is het wel zo verstandig om er rekening mee te houden dat dit niet altijd de beste keuze is. Gripzakjes zijn namelijk van plastic gemaakt en sommige klanten vinden dat niet fijn. Dit kan resulteren in een slechte recensie, maar ook in het verlies van klanten.

 

Verzend kleine artikelen niet altijd met postzegels

De meeste bedrijven die zeer kleine producten verkopen, verzenden de producten vaak met postzegels. Dit is erg goed te begrijpen, want een onderneming kan hierdoor erg veel geld besparen. Mocht je dure spullen verkopen die erg klein van formaat zijn, zoals sieraden of edelstenen, dan is het onwijs belangrijk om de producten niet met postzegels te verzenden. Dat heeft ermee te maken dat je het ‘pakket’ niet kan traceren. Mochten de producten gestolen worden, dan kun je nergens op terugvallen. Wees dus verstandig en verstuur dure producten nooit met postzegels!